A brit Unibet harmadik tagja magániskolába jár

A magániskolák továbbra is túl vannak képviselve a GB csapatok olimpiai győztesei körében, mivel a díjnyertes iskolákban oktatott Rio-érmek körülbelül egyharmada a Sutton Trust szerint.

az idei brit érmek – beleértve a Jessica Ennis-Hill heptatészetet, a Max Whitlock tornatestet és Nicola Adams bokszert is – átfogó iskolákba mentek, néhány sportot beleértve az evezést és a jégkorongot még mindig a magántulajdonban lévőek uralják.

az állami iskolák az elmúlt évtizedben fokozottan támogatták a versenyképes sportágat, a Team GB legfelsőbb olimói négyszer nagyobb valószínűséggel magántulajdonban képzettek, mint a lakosság egésze – mondja a Sutton Trust, amely a társadalmi mobilitás Unibet előmozdítására irányuló oktatási tevékenység . A jól finanszírozott magániskolák csúcsminőségű sportlétesítményeikkel és magasan képzett edzőikkel hagyományosan ők uralkodtak az elit sportágakban.A Sutton Trust szerint a díjfizető iskolákban részt vevő medalisták aránya Rio-ban négy százalékponttal csökkent London 2012-hez képest.

Elemzése szerint a brit 130 medáljának 32% -a részt vett díjfizető az iskolákhoz képest, míg a GB csapata nyerteseinek 36% -át Londonban. A 13 sportoló közül, akik egynél több érmet nyertek, a Rio-ban 10 teljes körű volt.

Az evezésnél és a női jégkorongnál a riói medál győzteseinek fele magántanár volt.Ezzel ellentétben a kerékpározást túlnyomóan az állami szektorban nevelkedettek Unibet dominálták, 92% -uk pedig átfogó vagy gimnáziumot tartott – köztük a hármas arany győztes, Jason Kenny, aki a Bolton-i Farnworth-i Szent József Iskolában tanult.

Az egyéb sportolók az állami és a magániskolák közötti partnerséget élvezhették, köztük az aranyat megnyerő Adam Peaty-t, aki az állami iskolában – a Painsley katolikus kollégiumban, Cheadle-ban, Staffordshire-ben -, de Reptonban, a Derbyshire . “Széles körben” javult az állami iskolák veszélyeztetik a magánszférát. Tovább

Sir Peter Lampl, a Sutton Trust elnöke és az Oktatási Alapítvány elmondta: “Fantasztikus volt látni egyre több nemzeti hősünket átfogó és egyéb állami iskolákból.De a magániskolák öregdiákjai még mindig túl vannak képviselve az érmeseink között.

“Bár az állami iskolák az utóbbi évtizedben javították a versenyképes sport támogatását, még nagyobb valószínűséggel élvezik a sport, a kiváló sportolási lehetőségek és a magasan képzett edzők számára elegendő időt.”

A saját elemzést végző jó iskolák útmutatója szerint a 130 érmek közül 45-et független iskolákban tanult, míg a Team GB csapat 24% -a magántanulmányos volt.

“Számos sportot jobb eséllyel biztosítunk Unibet Magyar önálló iskolákban” – mondta Ralph Lucas, a Good Schools Guide főszerkesztője, amelyet a középiskolai iskolaválasztás bibliai könyvének tartanak. “A képzési lehetőségek drágák a folyamatos működéshez, és az alapvető, de szükséges követelmények, mint például a személyzet személyzete költsége lehet, hogy néhány állami iskola egyszerűen nem engedheti meg magának.” A független iskolák gyakran felsőszintű edzőket is alkalmaznak. a versenytársak, talán még az olimpikonok is -, akik kapcsolódnak a nemzeti szervezethez.Ezen előnyök mellett az iskolák többsége ösztöndíjakat és ösztöndíjakat nyújt a nagy sportolási képességű gyerekek számára. “Geoff Barton, a King Edward VI iskola vezetője, egy anglikán egyház, amely Bury St Edmunds, Suffolk, amit Chris Walker-Hebborn az ezüstérmes győztes úszó részvételével elmondta: “Nem szabadna teljesen meglepődnünk, ha egy iskola, amelynek céltudatos vitorlázó tava több olimpiai csónakot gyárt, mint egy nem.Ez azt jelentette, hogy a korai New Labor év egyik legjobb kezdeményezése az iskolai sport partnerségen keresztül az iskolai sportba történő beruházások növelése, az iskolák közötti kapcsolatok erősítése klubokba, és hogy a miénkhez hasonló iskolák számára speciális erőforrásokat és nagyobb létszámú személyzetet alakítsanak ki a sport számára

“Nagyon örültünk, hogy Chris Walker-Hebborn sikere sikert aratott a Team GB-vel a 400 m-es medley [relé] -ben. Büszkék vagyunk arra, hogy más diákok is kivételes sportos tehetséggel rendelkeznek a szörfözés, a gerely és a gyaloglás terén.

“Az olimpiai szinten való részvételhez a klubok szintjén különbség.De ami megváltozott, az olyan iskolák, mint a miénk – éppúgy, mint a hagyományos, független iskolák – most a tanulói diákok támogatása, a mentorálás, a rugalmas ütemezés és a legfontosabb edzők irányában való kapcsolódása révén látják. “</P >

A Millfield, egy co-oktató önálló iskola volt, nyolc volt diák versenyeztek az olimpián, ötük a GB csapatában, és egyre növekvő olimpiai hagyományokat építettek az iskolában, ahol az olimpiai méretű medence és egy lovas központ . A díjak alig haladják meg a £ 12,000-t. “David Faulkner, az iskola sportigazgatója elmondta:” Egy ihlető nyolc Millfield-ember vett részt a Rio-i Olimpiai Játékokon. Helen Glover (evezés), James Guy (úszás) és Ollie Lindsay-Hague (rugby hetesek) négy medál között jöttek haza.Hihetetlen teljesítmény. Millfieldben arra ösztönözzük minden diákunkat, hogy arra törekedjenek, hogy a legjobbak legyenek az osztályteremben belül és kívül, és biztos vagyok benne, hogy ezek az egyének ösztönözni fogják a következő generációs a Millfield-i sportolók és azon túl, hogy ugyanezt tegyék. ”

A korábbi Sutton Trust kutatást tekintve a magántulajdonban levő olimpiai győztesek aránya megegyezik a képviselőkkel (32%), és kevesebb mint a vezető újságíróké (51% ), a legfőbb ügyvédek (71%) és a Bafta győztesek (42%). Összességében a lakosság 7% -a magántulajdonban van.

read more