Arsène Wenger erkent ‘spijt en schuld’ die Arsenal heeft verloren aan Leicester

De kant van Claudio Ranieri heeft een opmerkelijke overwinning behaald, waardoor Wenger en zijn partij tweede werden en nog steeds zonder een landstitel sinds 2004.

Wenger verwacht dat dit seizoen de meest competitieve ooit zal zijn, met vooraanstaande clubs die samenstellen wat hij genoemd “een wereldkampioenschap van managers” .Arsène Wenger erkent dat hij bang is door het vooruitzicht van Arsenal-pensionering Lees meer

“Wie verwachtte dat Leicester vorig seizoen kampioen werd? Niemand, ‘zei Wenger. “Dus je zou vandaag zeggen om rekening te houden met zeven of acht teams die het kunnen winnen.Er is altijd een verrassend team en dan heb je zes of zeven grote clubs die de ambitie hebben om het te winnen.

“Alle grote clubs ervoeren vorig seizoen een spijt en een schuldgevoel, maar dat zou duren iets uit de buurt van Leicester, die een uitzonderlijk seizoen had.

“Als je in een moeilijke competitie op die manier maar drie wedstrijden per seizoen verliest, ben je een fantastische kampioen.

” [ Er is schuldgevoel omdat je niet zou voorspeld hebben dat Leicester de competitie zou winnen, dus alle andere teams zouden zeggen: ‘We hadden voor Leicester moeten komen.’

‘Je zou begrijpen dat je zou kunnen verliezen tegen City , Verenigd, Liverpool of Tottenham – niet Tottenham! – de andere grote clubs, maar je moet Leicester verslaan.Maar ze hadden een uitzonderlijk seizoen en je moet ze feliciteren. “

De alomtegenwoordige Arsenal-manager zal dit seizoen vergezeld worden door zijn oude rivaal José Mourinho, terug aan het werk bij Manchester United, tijdens de topvlucht van dit seizoen evenals Pep Guardiola in Manchester City en Antonio Conte in Chelsea.

Wenger zei op Sky Sports News: “Het is een zeer opwindend seizoen, er zijn zoveel ambities die er zijn. Het is een klein beetje een wereldkampioenschap van managers.

“Laten we niet naïef zijn, de economische macht van de Premier League trekt de beste spelers en de beste managers aan. Als je kwaliteitsmensen wilt, moet je de hoeveelheid geld betalen.

“Vandaag is de Premier League de meest krachtige en de meest aantrekkelijke en misschien wel de meest populaire in de wereld.Elke manager denkt vandaag: ‘Als ik erkend wil worden als een topmanager, moet ik door de Premier League.’ “

Jack Wilshere is opnieuw een knieblessure aan het verzorgen als het seizoen nadert, maar Wenger verwacht grote dingen van de Engelse middenvelder.

“Hij heeft een heel groot jaar in het verschiet,” zei Wenger. “Zijn voorbereiding was bemoedigend – hij had onlangs een kleine, kleine tegenvaller, maar het ziet er erg onbeduidend uit.

” Om een ​​geweldig seizoen te hebben, is het belangrijk om een ​​geweldige Jack Wilshere te hebben. “

Wilshere zelf voegde eraan toe: “Ik heb een paar jaar nagedacht dat dit het jaar moet worden dat ik niet gewond raak, dacht ik vorig jaar en toen was het mijn slechtste jaar.Hopelijk is dit het jaar waarin ik een lange termijn haal. “

De speler in eigen land ziet geen tekenen dat zijn manager op lange termijn uit de rol is gestapt, ondanks voortdurende speculaties, en ondersteunde Wenger om zich staande te houden in die “Wereldkampioenschap”.

“Ik zie dezelfde honger, zo niet meer,” zei Wilshere. “Hij is geweldig geweest door de jaren heen, hij is een topmanager. Ik weet dat de Premier League een aantal van de beste managers ter wereld heeft toegevoegd, maar voor mij is de baas daarboven.

“Iedereen blijft maar zeggen dat het zijn laatste jaar gaat worden, maar hij blijft doorgaan. Ik denk dat hij echt het gevoel heeft dat hij iets kan winnen en iets speciaals kan doen met dit team. “