Besart Berisha zet Wanderers op het spel, het nieuwe Nix-tijdperk begint fel

Besart Berisha sprong naar de top van de A-League scoretabellen en sloeg een hattrick over toen Melbourne Victory dit seizoen voor de tweede keer dit seizoen met 3-0 versloeg.

Berisha bood de verspillende Wanderers aan een masterclass in klinische afronding bij ANZ Stadium om zijn telling te halen naar acht en de vorige leiders Andy Keogh en Bruno Fornaroli over te slaan.Ten-man Sydney FC bergingspunt in testy gelijkspel met Melbourne City Lees meer

Het resultaat neemt Victory binnen een punt van het tweede geplaatste Melbourne City met een spel in de hand terwijl de Wanderers op de zesde staan.

Maar een evenwichtige, boeiende weergave van het voetbal zal ook meer worden herinnerd voor de vervelende knie van Jai Ingham het gezicht van Wanderers verdediger Jonathan Aspropotamitis in de tweede helft.

De Wanderers huilden om een ​​rode kaart, maar scheidsrechter Chris Beath produceerde een gele, met herhalingen suggererend dat Aspropotamitis Ingham ervan weerhield weg te komen.

< Over het geheel genomen was Victory compact en moedigde de Wanderers aan om aan te vallen.

Zij verplichtten zich en onderwierpen hun bezoekers keer op keer met blikken van briljante opbouw, altijd met Mitch Nichols en de kleine Nicolas Martinez in het midden.

Toch zijn de mannen van Tony Popovic verspild kans na kans, en de grootste overtreder was Brendon Santalab.

De meestal productieve scorer miste vier solide kansen in de eerste helft met inbegrip van een doel-mond header recht in de armen van Victory keeper Lawrence Thomas, en een andere inspanningen op korte afstand skieden ver boven de lat.

Uiteindelijk zorgde Victory voor hun telling – en prooi voor een fout van de foutgevoelige Wanderers gloveeman Andrew Redmayne.

Redmayne, teruggeroepen alleen ter vervanging van geschorste Jerrad Tyson, maakte een aantal fijne saves waaronder een dappere run off zijn lijn om Berisha te ontkennen, maar zijn goede werk werd ongedaan gemaakt toen Duitse import Maximiliaan Beister zijn eerste A-League start gebruikte om te slingeren in een speculatief schot vanaf 30 meter .

Redmayne was alert maar pareerde rechtstreeks op het pad van een ci Berisha, die alleen naar huis hoefde te tikken voor zijn eerste.

Na de pauze plaatste een pinpoint-kruis van invaller Ingham Berisha’s tweede op een bord toen de Albanezen een eerste keer kopbal naar huis gooiden ondanks geflankeerd te worden door twee ineffectieve verdedigers.

Hij sloeg in de 92e minuut een derde goed, sloot een voor een aan bij Redmayne en rolde met gemak naar huis.Facebook Twitter Pinterest Opnieuw gelukkig – Phoenix-spelers eindigen een verschrikkelijke week met de meest onwaarschijnlijke incidenten; een doel van Vince Lia. Foto: David Rowland / AAP

Wellington is begonnen aan het post-Ernie Merrick-tijdperk met een sprankelende 3-0 overwinning in de A-League over Central Coast in Hamilton.

Merrick heeft maandag ontslag genomen, met de Phoenix onderaan de ladder met slechts twee overwinningen van acht starts.

Interim-coach Chris Greenacre zei na de wedstrijd de week na Merrick’s aftreden moeilijk was geweest.

“We” Ik heb alle soorten emoties doorgemaakt. Voor ons was hij de perfecte mentor, “zei hij.

” We hadden hem deze week waarschijnlijk niet zonder hem kunnen doen, en we zijn bedroefd.Maar in het voetbal komen de games dik en snel, en je moet doorgaan.

“De jongens hebben vanavond een optreden neergezet en ze verdienen de overwinning.”

het vroege doel van Kosta Barbarouses gaf Wellington de best mogelijke start, terwijl de ervaren middenvelder Vince Lia en Fijian-spits Roy Krishna de wedstrijd omwikkelden met twee sublieme tweede-halve finishes.

Barbaruizen hadden minder dan twee minuten nodig om zijn lange tijd te scoren -bezorgd eerste competitiedoelpunt voor de Phoenix, vasthoudend aan een zoete door-bal van Krishna en ghosting door de plotseling versleten verdediging van de Mariners.

Zijn neerstorting van net buiten de doos leek een lichte afbuiging te nemen Hamish Watson, verliet keeper Ivan Necevski – terug voor de eerste keer sinds de tweede ronde – geen kans.

De Mariners vochten terug, maar worstelden om tractie op het middenveld in afwezigheid van Mickael Tavares, opzij gezet met een enkelblessure en schipper Nick Montgomery (hamstring).

Jongeren Liam Rose en Adam Berry werken Hoewel de Mariners veel balbezit hadden, dreigden ze zelden in de derde kop.

De Feniks bleven in de tweede helft dicteren, terwijl de Mariners defensie de stand-in schipper Storm Roux miste na een blessure dwong de All Whites-verdediger uit het veld laat in de eerste betovering.

Wellington steeg de druk op met een reeks vrije trappen terwijl het uurmerk overviel en Lia’s raket van net buiten de doos crashte in de linkerbovenhoek voor zijn vierde doelpunt in 10 jaar voor de Phoenix.

De wedstrijd was al veilig, maar Wellington eindigde op een hoge toon toen Krishna zijn zesde doelpunt van het seizoen scoorde vanaf een 94e Minieme tegenaanval aangewakkerd door een voortreffelijke Barbarouse door de bal.

Mariners coach Paul Okon weigerde de onervarenheid van zijn team te wijten aan het verlies.

“Het is zeker geen excuus – ik don ‘ t denkervaring was de reden waarom we na 90 seconden toegaven.

“het maakt het alleen moeilijk als je Gaan dat doen, en we blijven het doen.

“Ik denk dat we 60 minuten best goed waren, waarschijnlijk de betere kant.We domineerden zonder echt bedreigend te zijn.

“We hebben hard gevochten, we hebben hard geprobeerd maar we gaan zonder punten naar huis.”