Brendan Rodgers verdedigt Sportingbet-spelers voordat Lincoln Red Imps terugkeert

Vroege indicaties zijn dat Brendan Rodgers niet zal worden beïnvloed door de populaire perceptie. De weigering van de Keltische manager om vorige week het 1-0 verlies aan Lincoln Red Imps te labelen als gênante opgetrokken wenkbrauwen en een golf van kritiek teweegbracht. Aan de vooravond van de tweede etappe in de Champions League-kwalificatiekans, waarin Celtic hun tegenstanders uit Gibraltar opzij wil schuiven, handhaafde Rodgers zijn ontspannen reactie op een ongunstige start van zijn ambtstermijn.

“I Ik ben me ervan bewust dat de supporters er Sportingbet doorheen willen komen, “zei Rodgers. “Dat is het belangrijkste. Deze spellen zijn altijd opgebouwd als walk-overs, maar er zijn er niet te veel in het moderne voetbal.Het maakt niet uit wie de lichamen zijn, of ze in een bank werken of niet, als je 11 mensen achter een bal hebt en ze fit genoeg zijn, kunnen ze het heel moeilijk voor je maken.

“I denk dat dat vorige week bewezen was. Dus we verwachten natuurlijk beter te doen en we zijn teleurgesteld. Maar zelfs als we vorige week 1-0 hadden gewonnen, zou dit geen goed resultaat zijn geweest. Voor mij was de klus altijd thuis klaar en dat is wat we willen doen.

“Ik werk met een groep spelers die zo nederig zijn en geen ego hebben. Dit is mijn eerste ervaring hier boven in termen van binnenkomen voor pre-seizoen en je hebt je belangrijkste games recht vooraan.

“Ik was natuurlijk teleurgesteld in het resultaat. Iedereen was. Resultaten zullen altijd een reactie uitlokken. Voor mij is het altijd geweest om de klus te klaren.De vraag was, was ik in verlegenheid gebracht door de spelers – nee dat was ik niet. ”

Dit is natuurlijk een voor de hand liggende Sportingbet bonus managementtactiek. Het heeft weinig zin in hem om een ​​groep spelers te hekelen die voor het eerst sinds 2013 proberen om Celtic terug te brengen naar de groepsfase van de Champions League.

“Ik zal altijd eerlijk zijn met hen, “voegde Rodgers eraan toe, die weet dat zijn zijde in de derde kwalificatieronde tegenover de Litouwse partij Zalgiris Vilnius of Astana van Kazachstan zal staan ​​als ze de achterstand kunnen opheffen. “Het probleem met het moderne voetbal is dat alles schokkend is, het is het slechtste resultaat in de wereld, het is altijd het slechtste resultaat in de geschiedenis van het Schotse voetbal.

” Sociale media spelen waarschijnlijk een rol. Als manager ben ik nooit iemand geweest die te veel meesleept met winst.Ik word nooit te gedesillusioneerd als ik verlies. Deze groep – en ze hebben wat hulp nodig – in deze periode van het seizoen waarin ze vechten voor fitness, en de games zijn voorop geladen, geven me alles. Afgezien van het resultaat van vorige week, hadden ze niet meer kunnen doen sinds ik door de deur liep.

“We zullen nu kijken om het resultaat te krijgen en de Sportingbet klus te klaren. Deze taak heeft betrekking op perspectief. Ik weet dat er koppen moeten worden gemaakt en geschreven, maar ik kan het me niet veroorloven me daarover zorgen te maken. ”

Waar Rodgers een voor de hand liggende zorg heeft, is in het centrum, met Jozo Simunovic en Dedryck Boyata geblesseerd, Keltisch gebrek aan kracht in de diepte. Rodgers gaf toe dat hij hoopt vóór het einde van deze week minstens één nieuwe aankomst te hebben.De deadline voor het registreren van spelers voor de volgende Champions League-ronde valt op donderdag.

“Het is een grote zorg, maar dat is wat we hebben,” zei Rodgers over defensieve kwesties. “In het ideale geval zouden we willen proberen om er op zijn minst een tegen de deadline in te hebben, alles goed. Is het realistisch? Dat mag ik aannemen. Het is niet de schuld van deze club, zo niet. De club wil alles doen wat ze kunnen om mijn behoeften en wat ik wil te ondersteunen. “