Chelsea wil tiener Dominic Solanke behouden, ondanks de impasse in de contracten

De tweevoudig winnende coach van de FA Youth Cup, Joe Edwards, houdt vol dat Chelsea hoge verwachtingen heeft van de toekomst van spits Dominic Solanke bij de club, ondanks discussies over een nieuw contract dat in een impasse is geraakt.

Solanke, 18 , heeft dit seizoen bij Vitesse Arnhem in bruikleen gestaan, scoorde zeven keer in 24 optredens en heeft iets meer dan 12 maanden de tijd om zijn deal bij Stamford Bridge te lopen.

Zijn stiefvader behandelt de onderhandelingen over het verlengen van zijn verblijf bij de club, maar is gesprekken begonnen op zoek naar een salaris van ongeveer £ 50.000 per week – in feite een zevenvoudige stijging bij zijn eerste professionele contract van £ 7.000 per week getekend in september 2014 – en garanties voor het voetbal van het eerste team.

De productieve aanvaller, die vorig seizoen meer dan 40 doelpunten scoorde op junior niveau, heeft een solitaire seniorenoptreden gemaakt voor Chelsea, in een Champions League-wedstrijd tegen Maribor onder José Mourinho, maar blijft hoog aangeschreven binnen de jeugdset. bij Stamford Bridge.

Edwards, die de U18’s naar een vijfde F stuurde Een jeugdbeker in zeven jaar door Manchester City op woensdag te verslaan, is om volgend seizoen een detachering van 12 maanden te starten bij de rekruteringsafdeling van de club, voornamelijk met spelers uitgeleend, en toch kan hij merken dat een andere van de tijdelijke spreuken van Solanke weg is van Chelsea.

“De relevante mensen die werken in het ontwikkelingsprogramma van Dom zullen gaan zitten en bespreken wat het beste voor hem is als hij klaar is bij Vitesse Arnhem,” zei Edwards, die de spits heeft zien ontwikkelen op de club uit de leeftijdscategorie Under-8. Chelsea versloeg Manchester City om FA Youth Cup te winnen en greep te houden op de trofee Lees meer

“Maar hij is absoluut een van de jongens waar we hoge verwachtingen van hebben, en, hopelijk, of het nu komend seizoen is of verder in de rij, hij zal er een zijn [die zijn stempel drukt op Chelsea].Ik denk dat er verschillende zijn die dat kunnen. En we zagen met Marcus Rashford bij Manchester United dat je niet goed zult zien wat ze kunnen doen totdat je hem erin stopt. “

Chelsea’s gevestigde strategie is om spelers te lenen – er zijn meer dan 30 tijdelijke deals geweest weg van de club dit seizoen – nadat ze zijn afgestudeerd aan de Under-18 en Under-19 set-ups om regelmatig ervaring op te doen in het senior voetbal.

Van de kant die afgelopen seizoen de FA Youth Cup won, Izzy Brown, Solanke en Charly Musonda zijn dit jaar in eerste instantie in bruikleen gegaan, terwijl Jake Clarke-Salter een cameo in de Premier League heeft gehad.De jonge middenvelder en Jay Dasilva zijn nu toegetreden tot Sir Bobby Charlton, Tony Hawksworth, Wilf McGuiness, Eddie Colman en Duncan Edwards als drievoudige FA Youth Cup-winnaars.

Aan het einde van het jaar vinden besprekingen plaats het seizoen in de volgende fase van hun ontwikkeling, hoewel de wil van Dasilva en Clarke-Salter kan worden vergezeld door de indrukwekkende Fikayo Tomori en Tammy Abraham in het beveiligen van leningen voor volgend jaar. De spits met 26 doelwitten Abraham was al onderwerp van een bod van een niet bij naam genoemde club die in januari in een Champions League-kwalificatieplaats was.

“Ze hebben veel bereikt,” zei Edwards, die ook werk met de Engelse jeugdteams als onderdeel van zijn Uefa Pro-licentie volgend jaar. “Dit is de Under-18 Youth Cup, maar veel van de spelers hebben nu een paar seizoenen Under-21 en Under-19 voetbal gespeeld.Ik zou zeggen dat er een paar in deze groep zijn die klaar zijn om in te stappen en te gaan voetballen, en dat is deze periode aan het einde van het seizoen nu.

“Wij” Ik ga zitten als een groep stafleden en het is geval per geval voor elke speler om te zien waar ze klaar voor zijn. Als het een lening is, is dat welk niveau? In welke competitie gaan ze naartoe? Dus we gaan zitten en dat is een deel van de nieuwe rol waar ik naar uitkijk. Ik zal betrokken zijn bij de leenspelers. Dus die relatie met sommige jeugdspelers, hopelijk kan ik het op hun reis met hen behouden. “

Er is een verlangen bij Chelsea om de” volgende John Terry “naar de eerste ploeg – de vertrekkende kapitein was effectief het laatste teamproduct van het jeugdproduct geweest om een ​​langdurige impact te hebben op de hogere ploeg.Toch heeft de hiërarchie, geleid door technisch directeur Michael Emenalo en het hoofd van de jeugdontwikkeling, Neil Bath, de nadruk gelegd op de noodzaak van geduld voor jeugdspelers, evenals hun ouders en agenten, terwijl ze vooruitgang proberen te boeken.

De lonen zijn geëscaleerd, terwijl sommige spelers hebben gekozen om verder te gaan op zoek naar duidelijkere paden naar de eerste teams elders. Domingos Qina is vorige week toegetreden tot West Ham, terwijl twijfels de toekomst van Ola Aina omringen, die in juni uit contract is.

“Elke speler is van geval tot geval en er zullen verschillende redenen zijn voor elke speler waarom ze geen seniorenplaats hebben neergehaald, “voegde Edwards eraan toe. “Er is druk op elke club in de Premier League.Het is niet alleen ons waar het moeilijk is: het wordt steeds moeilijker waarschijnlijk met de middelen die alle clubs nu hebben.

“En toch bij elk stadion in het land waar ik naartoe ga, wanneer de naam van een jonge speler wordt voorgelezen over de Tannoy, het krijgt vaak de grootste aanmoediging. Dat hebben we nu met Ruben Loftus-Cheek en anderen gezien. Maar er zal veel dialoog zijn met de nieuwe coach van het eerste team [Antonio Conte] als hij binnenkomt, en er zijn elke dag minstens vier of vijf academy-spelers op de trainingsplekken van het eerste elftal.

“Er zullen zeker een dozijn zijn op de pre-season tour [naar Oostenrijk en de Verenigde Staten], en elke gelegenheid die deze jongens krijgen voor de manager van het eerste team, ze moeten een impact hebben. Dat is alles wat we kunnen vragen. “