Gabby Douglas is diepbedroefd omdat online misbruik haar doelwit is, zegt moeder

De Amerikaanse turnster Gabby Douglas heeft een stortvloed van online mishandeling opgelopen voor haar uiterlijk en een vermeend gebrek aan patriottisme, volgens de moeder van de drievoudige gouden medaillewinnaar.

“Ze heeft te maken met mensen die kritiek hebben haar haar, of mensen die haar beschuldigen van het bleken van haar huid, “vertelde Douglas’s moeder, Natalie Hawkins, aan Reuters in een interview op zondag.

“Ze zeiden dat ze borstvergrotingen had, ze zeiden dat ze niet genoeg glimlachte, ze is niet vaderlandslievend. Daarna ging het om het ondersteunen van je teamgenoten.Nu ben je ‘Crabby Gabby’. “Gabby Douglas’s les uit de Amerikaanse volksliedroep: conform of anders | Dave Schilling Lees meer

De 20-jarige turnster, die de VS vertegenwoordigde in de wedstrijden van Londen in 2012 en gouden medailles won in het team en individuele allround competities, legde haar hand niet op haar hart zoals het volkslied vorige week speelde tijdens een medailleceremonie, waarbij beschuldigingen werden geuit dat ze niet voldoende patriottisch was.Het misbruik heeft Douglas “gebroken”, zei haar moeder.

Douglas verontschuldigde zich kort daarna op Twitter en schreef: “In reactie op een paar tweets die ik vanavond heb gezien, sta ik altijd op mijn hoede uit respect voor onze land wanneer het volkslied wordt gespeeld. “

” Ik heb nooit minachting betracht en mijn verontschuldigingen aangeboden als ik iemand heb beledigd, “voegde ze eraan toe. “Ik ben zo overweldigd door wat ons team vandaag bereikt heeft en dolblij dat we een nieuw goud voor ons land hebben kunnen binnenhalen!”

Maar haar moeder zei dat het online misbruik is voortgezet. “Noem maar op en ze werd vertrapt,” zei Hawkins. “Wat heeft ze ooit met iemand gedaan?”

In 2012 werd Douglas de eerste Afrikaanse Amerikaanse turnster die de all-round medaille won, maar online critici vielen de atleet, dan 16, aan voor haar haar, en een penningmeester van Fox News beschuldigde haar van gebrek aan patriottisme omdat haar roze maillot niet rood, wit of blauw was.Veel van de kritiek in 2012 had een raciale ondertoon en Hawkins zei dat vier jaar later, terwijl de VS worstelt met demonstraties over ras en politie, ze vaak dezelfde zorgen hoort.

“Ik wil niet geloven [het is een race-aanval] omdat ik meer vertrouwen wil hebben, “zei ze, voordat ze bevestigde:” Ons land heeft de laatste tijd veel onrust en onrust en mensen zijn gefrustreerd. “

” Misschien willen ze gewoon te luchten en ze zien gewoon iemand onschuldig, “zei ze,” en pesten hen. “

Maar ongeacht de oorzaak van het misbruik, Hawkins zei dat ze het oneens was met de aangegeven oorzaken.

“Ik denk niet dat het respecteren van uw land of uw vlag komt neer op of u uw hand op uw hart legt of niet,” zei Hawkins. “Het zit in je acties richting je land – hoe goed ben je volgens de wetten, hoe goed help je je medeburgers?

Hawkins, die vier kinderen opvoedde als alleenstaande moeder, merkte op dat de Douglas familie diep is wortels in het Amerikaanse leger: de grootmoeder van de turnster diende 30 jaar en haar grootvader was een veteraan van de oorlog in Vietnam. “Daarom was het zo beledigend dat ze mijn dochter zouden beschuldigen van niet-patriottisch zijn als we zo gebonden zijn aan de militaire familie,” zei ze. “Wanneer de Star-Spangled Banner wordt gespeeld, begroeten de meeste militaire leden de aandacht of niet.”

Ze zei dat ze haar dochter heeft geadviseerd om offline te blijven terwijl het Amerikaanse team in competitie blijft. “Ze blijven haar aanvallen omdat ze niet glimlachen, maar ze weten niet waar ze mee te maken heeft,” zei ze over de critici. “Als ze dat deden, zou dit geen gesprek zijn.”

Douglas en haar teamgenoten domineerden de gymnastiekwedstrijden 2016, geleid door de 19-jarige Simone Biles, de winnaar van Rio’s allround en een andere 2012-veteraan, de 22-jarige Aly Raisman.

“We zijn tot veel tranen toe gebracht omdat ik niet weet wat ze heeft gedaan om een ​​dergelijke aanval te rechtvaardigen,” zei Hawkins. “Ze weet dat ze nog steeds werk moet doen voor Team USA.”

“Het is een grote eer voor mij om haar moeder te zijn, aangezien zij de dapperste persoon is die ik ken.”