Harry Arter: ‘Elke game nu ga ik uit om voor haar te spelen’

“Het lukte me om de toespraak te houden en ik heb het eigenlijk bij elkaar gehouden,” zegt Arter. “Ik gebruikte wat er gebeurde om tegen de jongens te zeggen:” Luister, ik heb ervaren hoe kort een leven kan zijn, wat er met mijn kleine baby is gebeurd, kan iemand in dit team overkomen, dus zorg ervoor dat je vandaag alles geeft want deze voetbalmomenten gaan niet voor altijd mee, en wat ik heb geleerd van deze ervaring is dat het leven op elk moment kan eindigen. ‘”FA Cup vierde ronde: 10 dingen om op te letten dit weekend Lees meer

Arter’s woorden waren net zo inspirerend als zijn uitvoering. Bournemouth was super, won met 2-1 en de internationale international Republic of Ireland werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd op een avond die de emoties deed opwaaien.Als er in december één spel in gedachten blijft tegen United, dan is het het aangrijpende moment vijf minuten nadat Arter, met tranen in zijn ogen, wachtte om terug te gaan naar het veld na de behandeling en Eddie Howe , De manager van Bournemouth, sloeg zijn armen om hem heen alsof een vader zijn zoon vasthield.

Terugkijkend, Arter vraagt ​​zich af hoe hij in die dag die dag gespeeld heeft, hoewel het blijkt dat de 26-jarige in een veel donkerder plek de volgende week, toen hij “het verloor” en om middernacht het clubhotel verliet.Er zijn op zoveel plaatsen zoveel tranen geweest en het is diep in beweging luisteren naar Arter praten over hun verwoestende gevoel van verlies, met name dat vreselijke moment op de woensdagavond toen Rachel, die 39 weken zwanger was op dat moment, het hart van Renee leerde kennen was gestopt met kloppen.

Arter was net naar de auto gekropen om de weekendtas van Rachel te verzamelen en keerde terug naar het ziekenhuis om zijn partner te horen snikken. “Dat was de ergste nacht van mijn leven”, zegt hij. “Tot op de dag van vandaag weet ik niet hoe Rachel, lichamelijk en emotioneel, ermee omging. Ze bleef daar de hele nacht omdat ze wist dat ze nog steeds op een natuurlijke manier moest bevallen van onze baby die het niet had gehaald. En voor haar om dat te doen…het is het meest respect dat ik ooit voor iemand zal hebben.Om dat te moeten doen, en de manier waarop ze ermee omging, was ongelooflijk en zorgde ervoor dat ik een onvoorwaardelijke liefde voor haar had. “Zeven weken verder en alles voelt nog steeds rauw, hun verdriet en pijn verergerd door de feit de oorzaak van de dood van Renee blijft onbekend. Arter en Rachel hebben enige zorgen over de zorg die ze hebben gekregen in de laatste fase van de zwangerschap, maar zullen een oordeel vellen tot de resultaten van de postmortem. Facebook Twitter Pinterest Harry Arter met de manager van Bournemouth, Eddie Howe, nadat hij in dagen van Renee’s overlijden tegen Manchester United was begonnen. ‘Opbouwend aan het spel was ik in een staat en kijk ik nu terug, ik weet niet hoe ik speelde,’ zegt hij.Foto: Steve Bardens / Getty Images

Het is zo’n traumatische tijd geweest en een van de punten die Arter graag zou willen overbrengen in dit interview – dat hij vroeg om dit te doen, hij kan praten over wat er is gebeurd en publiekelijk is gebeurd een lijn trekken onder het overlijden van zijn dochter op hetzelfde moment – is net hoe geroerd hij was door de condoleanceboodschappen.

“Ik was zo overweldigd door de hoeveelheid steun die ik kreeg van mensen waarvan ik weet dat ze erom zouden geven Ik zou niet verwachten dat ik zou bellen, “zegt hij. “Martin O’Neill belde me, Roy Keane was bij hem en stuurde zijn beste wensen. Mensen waarmee ik speel voor Ierland waar ik helemaal niet dichtbij ben, sms’den me. Er waren mensen van over de hele wereld die me berichten stuurden – ik heb op die zaterdag, zondag en maandag meer dan 3.000 ontvangen.Ik zweer dat ik ze allemaal heb gelezen en Rachel heeft de meeste waarschijnlijk ook gelezen. “

In Bournemouth, waar Arter zo’n populaire, groter dan levensgrote figuur is, hebben het personeel en de spelers meegeholpen aan manier waarop ze kunnen. Howe, zegt Arter, is “ongelooflijk” geweest.Richard Hughes, het hoofd van de werving en een van Arter’s beste vrienden, staat altijd voor hem klaar, en zijn teamgenoten hebben hun steun op en naast het veld getoond.

Arter zal bijvoorbeeld niet vergeten hoe Simon Francis en Charlie Daniels, samen met de vriendin van Hughes, op donderdagmiddag naar zijn huis kwamen, terwijl Rachel nog steeds in het ziekenhuis lag, om te helpen het kindermeubilair neer te halen en in te pakken om het leven net dat beetje draaglijker te maken thuis.

De reis terug van het ziekenhuis later die avond, vond Arter, was afschuwelijk. “Het is een gevoel dat ik niet kan beschrijven. Het was verschrikkelijk. Het waren gewoon tranen die voortdurend stroomden. De dagen erna – en ik zei dit tegen Rachel – voelde eerlijk als jaren. Ze waren de langste dagen van mijn leven. Het was gewoon moeilijk om Rachel zo van streek te zien.Het enige wat ik bij mezelf bleef denken was: ‘Als er één ding was dat ik kon doen om haar niet te laten voelen zoals ik me voel.’ En natuurlijk voelde ze zich waarschijnlijk tien keer slechter. ‘

Hoewel Arter zegt dat hij zich “het gesprek niet een beetje kan herinneren”, op een gegeven moment die donderdagavond – en met Rachel’s aanmoediging – belde hij Howe op om hem te vertellen dat hij de volgende ochtend voor training zou rapporteren. Arter is dichtbij Howe, die hem in 2010 voor £ 4,000 uit Woking signeerde, en hij wist dat het voor beiden emotioneel zou worden als hij op de manager deur klopte voordat hij begon te trainen om dingen van aangezicht tot aangezicht te bespreken.

>

“Ik ging hem op kantoor bezoeken op de vrijdag voordat de jongens instapten,” zegt Arter. “Ik legde hem uit wat er gebeurde – niet zoals hoe ik het je nu uitleg; Ik was boos en huilde.Ik heb geen oogcontact gemaakt, maar ik weet zeker dat hij van streek was. En toen zei ik: ‘Ik train vandaag en speel morgen als je me wilt selecteren. Ik wil zo graag spelen. ‘”Facebook Twitter Pinterest Harry Arter heeft meer respect voor zijn verloofde dan voor iemand anders in de wereld. ‘Tot op de dag van vandaag weet ik niet hoe Rachel er, fysiek en emotioneel, mee omging’, zegt hij. Foto: James Marsh / BPI voor de bewaker

Hoewel Arter erop stond dat Howe mentaal aan het spelen was, accepteert hij nu dat hij zich vóór de wedstrijd in een slechte positie bevond. Op een gegeven moment was hij bezorgd of hij het over de parkeerplaats zou halen en tot aan de kleedkamer thuis, laat staan ​​op het veld.

“Rachel liet me op de grond vallen.Ze wilde dat doen – er was duidelijk geen manier waarop ze naar de wedstrijd zou komen, ‘zegt Arter. “Ik herinner me dat ik op het punt stond uit de auto te stappen en toen moest ik achterover leunen op mijn stoel. Ik snikte gewoon. Ik dacht dat ik fysiek niet langs alle mensen kon lopen. Rachel raakte toen ook van streek, maar zei: ‘Kom op, je kunt het doen, wees sterk.’ Ik haalde een paar keer diep adem en herinnerde me dat ik langs de menigte liep. Ik stond op het punt om de kleedkamer in te gaan en dacht dat zodra ik door de deur was ik zou gaan huilen, dus ik liep achteruit en liep naar het toilet en huilde.

“Bouwen aan de spel Ik was in een staat en kijk nu terug, ik weet niet hoe ik speelde. Maar nadat ik mijn tranen had gekregen, voelde ik dat ik weer mezelf kon zijn. Toen regelde de manager dat Andy, de kapelaan, binnenkwam net voordat we veranderd waren.Andy zei een paar woorden en ik kon niemand aankijken, want er stroomden tranen over mijn gezicht. Ik zou er geld op zetten, er waren nogal wat jongens die ook huilden.Maar het was een zeer aangrijpende toespraak van Andy en het gaf me het gevoel dat iedereen hiermee bij mij was. “

Het nieuws dat Arter en Rachel hun dochter hadden verloren, werd pas kort voor de aftrap bekendgemaakt , toen Bournemouth aankondigde dat hun spelers zwarte armbanden zouden dragen. “Ik dacht dat als ik ging spelen ik de mensen het moest laten weten,” zegt Arter. “Want als ze me op het veld zagen breken – en er was een zorg in mijn hoofd dat dit zou kunnen gebeuren – zou het een paar dingen uitleggen in plaats van dat ik het achteraf moet uitleggen.”

Zo gebeurt het , Arter was prima toen de wedstrijd begon, volledig ondergedompeld in het spelen van zijn rol in een beroemde Bournemouth overwinning en in staat om alles bij elkaar te houden totdat een late gele kaart hem over de rand tilde en leidde tot Howe ter vervanging van hem. “Ik herinner me dat ik toen een moment had, alle emoties stroomden gewoon naar binnen en ik voelde dat ik ging huilen over wat de scheidsrechter tegen me zei.Het was vreemd, het was duidelijk niet wat de scheidsrechter zei, maar elke negatieve emotie tegenover mij zou het net hebben aangestoken. “

Na een staande ovatie van zijn teamgenoten te hebben ontvangen toen hij weer in de kleedkamer, ging Arter akkoord om naar de sponsors ‘lounge te gaan om zijn man van de wedstrijdprijs te verzamelen, wat in de omstandigheden opmerkelijk lijkt. Later die avond sms’te hij Howe, die hem in het openbaar had geprezen omdat hij zo’n waardigheid vertoonde, om ‘hem te bedanken dat hij me de kans heeft gegeven om te spelen omdat sommige managers dat misschien niet hebben gedaan’.

Met familie en vrienden rally en al die condoleanceboodschappen om hen te troosten, kwamen Arter en Rachel door de komende paar dagen.Maar vanaf de woensdag, toen ze enige tijd alleen thuis waren, zei Arter dat de “realisatie van wat er was gebeurd” hen begon te raken. “Ik herinner me dat ik toen dacht:” Ik geef niets om spelen. “” Het was zo’n vreemde gedachte voor iemand die zo gepassioneerd over voetbal is en, misschien niet verrassend, tot problemen leidde een paar dagen later. Bournemouth was zaterdag 19 december weg bij West Bromwich Albion en reisde de avond ervoor om in een hotel in Birmingham te blijven, waar Arter het begaf nadat alles te veel voor hem was geworden.

“Het was net voor Kerstmis, Ik herinner me dat ik naar de receptie ging en iedereen was gelukkig.Elke familie die ik zag, of elke baby die ik zag, dacht alleen maar: “Ik wou dat ik dat was.” Het kwam tot ongeveer 12 uur en ik zat in mijn kamer en ik verloor het gewoon. Ik moest het hotel verlaten.

“Richard Hughes is waarschijnlijk een van mijn beste vrienden, niet alleen in het voetbal maar in het leven, en ik belde hem, niet wetend dat hij in het hotel was. Hij kwam naar buiten en ik snikte gewoon. We hadden een lange babbel, waardoor ik me beter voelde. Maar op zaterdag, toen we naar de wedstrijd reden, had ik een raar plat gevoel dat ik nog nooit had gehad toen ik eerder voetbalde. Dat moet verdriet zijn geweest dat overging, dat was toen het voor mij begon. “Facebook Twitter Pinterest Harry Arter, hier, hier een doelpunt vieren tegen West Ham, is dankbaar voor de steun van zijn teamgenoten.Hij zegt dat hij hen vertelde voor de wedstrijd in Manchester United: ‘Zorg dat je vandaag alles geeft…Wat ik heb geleerd van deze ervaring is dat het leven op elk moment kan eindigen.’ Foto: Mark Kerton / ActionPlus / Corbis

< p> Arter is zo dankbaar voor de liefde en steun van degenen die het dichtst bij hem staan. Zijn moeder en vader, samen met zijn drie broers, Benji, Daniel en Paddy, waren bij de United-match en Arter weet hoe verontrustend het zou zijn als ze hem aan het einde zo emotioneel zouden zien. Hij benadrukt ook hoeveel Carly, zijn zus en Scott Parker, haar man, samen met de ouders van Rachel, Fiona en Paul, hem hebben geholpen door een vreselijke ervaring.

Al die tijd heeft Arter ook moeten laten zien ongelooflijke moed. “Ik beschouw mezelf nooit als een sterk persoon”, zegt hij. “Mijn vriendin zou waarschijnlijk hetzelfde over haar zeggen.Maar ik denk niet dat iemand de kracht van zichzelf kent tot zoiets gebeurt. “Renee’s begrafenis vond plaats op oudejaarsavond in een besloten ceremonie die alleen door hen werd bijgewoond. Arter zegt dat de datum om een ​​reden is gekozen omdat ze “vonden dat het goed was om 2015 op die manier af te maken, in plaats van te nemen wat er is gebeurd in 2016”.

Hoewel Renee nooit ver van hun gedachten zal zijn en altijd in hun harten, ze weten dat het leven moet doorgaan.In het geval van Arter betekent dat dat hij het spel speelt waar hij van houdt, een reis voortzet die hem van de Conference South naar de Premier League heeft gebracht, en met meer motivatie dan ooit tevoren op het veld zet.

“Hand op hart, zodra het spel Man United begon, was mijn belangrijkste focus het plaatsen van een uitvoering “, zegt hij. “Het enige spel waarbij ik me mentaal niet op de juiste plaats voelde, was West Brom. Maar dat was een enorme wake-up call voor mij. Ik kon dit mijn voetbal absoluut niet laten definiëren.

“Elke game die ik nu speel, en dit is de waarheid, speel ik voor haar. Ik denk dat ik haar trots moet doen en zo goed moet spelen als ik kan, zodat ze, als ze kijkt, blij zal zijn. “