Jonny Bairstow uit Sportingbet wil elke bal in Bangladesh goed in de gaten houden

Alan Knott, een van de grootste wicketkeepers, besloot ooit zijn beste sessie achter de stronken voor Engeland tegen Pakistan in de verschroeiende hitte van het subcontinent. Zijn Kent-collega, Derek Underwood, boog van het ene uiteinde naar de andere kant en Knott herinnerde zich hoe hij op een zeer vlakke baan nooit een bal van hem had afgenomen. “Maar ik verwachtte dat ik iedereen zou nemen,” zei hij.

Wicketkeepers moeten zich concentreren voor elke Sportingbet minuut van de dag in het veld en dat is hoe Jonny Bairstow het leuk vindt.En je kunt daar niet op anticiperen; je hoeft alleen maar de bal van het veld te kijken. ”

Bovendien is het ongelooflijk oncomfortabel wanneer het wordt belast door vreemde apparaten. De eigen temperatuur van Bairstow wordt waarschijnlijk verhoogd door het feit dat hij te allen tijde een helm moet dragen om de stronken bij te houden. Dit is nu een decreet van de ECB. “In de VAE droeg ik de afgelopen winter vaak een pet, een zonnebril en een gumshield, maar dat is geen optie meer.Met een helm op moet je in een iets andere positie achter de stronken komen “.

Je zou denken dat hij de handschoenen af ​​en toe wel graag zou willen afstaan ​​en chique (metaforisch) naar de derde man, zoals een Tendulkar of een boycot deed het Sportingbet altijd, maar hij zei: “Ik geniet er echt van om voor elke bal in het spel te zijn.”

De wicketkeeper voegt een beetje extra verzekering toe aan zijn testlocatie, niet dat hij die nodig heeft het. Zijn vastberadenheid om door te gaan kan worden vergroot door de pijn van het laten vallen.

“Ik heb 18 maanden na de Ashes gemist en ik moest mijn plaats terug verdienen en nu wil ik gewoon zoveel wedstrijden spelen zoals ik kan, “zei hij.Het is onwaarschijnlijk dat hij ook maar enig enthousiasme koestert voor het idee geroteerd te worden.

Nu zijn de testwedstrijden dik en snel en worden ze niet Sportingbet gespeeld op oppervlakken, zoals degene die Knott noemde, waar bal bereikt zelden de keeper. Deze winter is de strengste test van het uithoudingsvermogen van Bairstow en zijn ontluikende handigheid.