Juventus verwerpt het openingsaanbod van Manchester United voor Paul Pogba

Juventus heeft de eerste aanbieding van Manchester United voor Paul Pogba afgewezen voor een waarde van in totaal £ 100 miljoen met £ 13 miljoen aan prestatie-gerelateerde add-ons. De Serie A club wil dat United £ 100 miljoen betaalt met nog eens £ 8 miljoen aan add-ons, waardoor de Fransman de duurste speler ooit zou worden.

Manchester United’s vice-voorzitter Ed Woodward ontmoette de Juventus-directeuren Giuseppe Marotta en Fabio Paratici, evenals de agent van de speler, Mino Raiola, spraken dinsdag over een mogelijke transfer, maar kregen te horen dat het openingsbod niet voldeed aan wat Juventus wilde voor de speler. Manchester City sloot £ 42 miljoen in bij Schalke’s Leroy Sané Lees meer

Het was niet allemaal slecht nieuws voor Manchester United, want Raiola vertelde de Juventus-functionarissen dat hij Pogba nu naar de Premier League wil brengen.Raiola heeft de transfers van twee van zijn spelers, Zlatan Ibrahimovic en Henrikh Mkhitaryan, al begeleid naar United deze zomer.

Verder heeft Raiola al een vergoeding overeengekomen met United voor het terugbrengen van de 23-jarige naar de club die hij in 2012 heeft verlaten en de speler is klaar om het contractaanbod van United van £ 250.000 per week gedurende vijf jaar te accepteren.Pogba zelf wordt geacht te ontspannen over zijn positie omdat hij een verhuizing naar United zou accepteren, maar zou ook blij zijn om in zijn huidige club te blijven.

Er zijn meer gesprekken gepland tussen de partijen en United moeten nu beslissen of ze een wereldrecordprijs willen uitgeven aan de middenvelder, die vier jaar lang vier Serie A-titels heeft gewonnen met Juventus en de 2015 Champions League-finale heeft bereikt met de club.

Real Madrid is de enige andere club de speler kon toetreden, hoewel de manager van de Spaanse club, Zinedine Zidane, eerder deze week toegaf dat hij blij is met zijn huidige team. “Houd ik van Pogba?Natuurlijk is hij een hele goede speler en elke club wil de beste spelers, maar nu is hij bij Juve en we hebben al een grote ploeg “, zei hij.

” Er zijn nog steeds veel spelers die zich bij de club aansluiten en met de euro aan de hand konden we niets doen. We hebben drie games op komst en dat is de focus op dit moment. “

De United-manager, José Mourinho, is wanhopig op zoek naar de sluiting van de deal door de club om toe te voegen aan de zomercontracten van Ibrahimovic, Mkhitaryan en Eric Bailly.De Portugese manager vloog dinsdag met de rest van het team naar China voor de pre-season tour van de club, waar ze het op Borussia Dortmund en Manchester City zullen opnemen.

United’s nationale seizoen begint met het Community Shield-spel tegen Leicester City op zondag 7 augustus, voordat hun Premier League-campagne een week later begint in Bournemouth.