Leigh Griffiths van Celtic ziet Hamilton af om te zorgen voor record voor Brendan Rodgers

Celtic’s 1-0 overwinning op Hamilton zorgde voor een record voor Brendan Rodgers maar de Hoops-manager gaf de lof aan zijn spelers snel door.

De staking van Leigh Griffiths na 36 minuten gaf de Schotse Premier League-leiders een verdiende overwinning en zorgde ervoor dat Rodgers nu de beste binnenlandse start heeft van elke manager, met zijn zijde ongeslagen in 19 wedstrijden.

De regerende kampioenen schoven 11 punten weg van de tweede geplaatste Rangers met twee wedstrijden in de hand maar Rodgers , die de Betfred Cup al in zijn eerste seizoen heeft gewonnen, wilde graag zijn rol spelen.

Hij zei: “Het is erg leuk, het is een goed teken van de concentratie van de spelers, hoe meedogenloos ze zijn geweest om door te gaan. Het punt dat ik hen maak is heel eenvoudig.Wanneer je wint, is de houding heel eenvoudig, werk alsof je verliest en blijft werken en wees meedogenloos. Als je gaat slagen, moet je drive en verlangen hebben. Je hebt veel kwaliteiten nodig om te blijven winnen, maar de grootste is dat gedrevenheid en vastberadenheid en honger, en dat laten we zien in volle bakken. “Celtic plukt de beloning voor Moussa Dembélé’s ontmoeting met Brendan Rodgers | David Hytner Lees meer

Griffiths prees zijn stakingspartner, Moussa Dembélé, voor het opzetten van zijn elfde doelpunt van het seizoen.Rodgers speelt meestal het liefst de een of de ander als een eenzame spits, maar koppelde ze beiden tegen Hamilton, en nadat de Hoops de eerste 36 minuten gebukt en gepuft hadden, sprintte de France Under-21-aanvaller foutloos voordat hij de bal over de Schotse spits schoof naar klop op het net.

Griffiths zei: “We probeerden zoveel mogelijk verbinding te maken en ik kan de grote man niet genoeg bedanken voor zijn zeer onzelfzuchtige daad die door het doel gaat.

“Ik sprak met Browny [kapitein Scott Brown] in het hotel en zei dat ik dacht dat een van ons er doorheen zou rennen en het voor de ander wilde regelen en gelukkig heeft de grote man het op een bord voor mij neergezet en Ik heb het weggestopt.Het is altijd leuk om drie punten en een schone lei te krijgen en we krijgen steeds resultaten, en dat is het belangrijkste in deze tijd van het seizoen. “

De Hamilton-manager, Martin Canning, nam een ​​aantal positieve punten uit het spel. “Ik dacht dat de jongens uitstekend waren, vond het work-rate een andere klasse,” zei hij. “Ze deden wat we hen vroegen en de vorm was goed. Je moet je 90 minuten concentreren, wat ik dacht dat we deden, en we hoopten dat we lang genoeg in de game zouden kunnen blijven om de laatste 10 minuten ongemakkelijk te maken voor Celtic. Ik dacht dat we tegen het einde een beetje onder druk kwamen te staan ​​en een paar halve kansen hadden waar we iets mee hadden kunnen doen. “