Oekraïne Euro 2016 teamgids: tactieken, hoofdrolspelers en voorspellingen van experts

Aan de ene kant zijn de tactieken van Oekraïne recht uit de moderne mal – een 4-2-3-1 zoals geperfectioneerd door Spanje. Anderzijds heeft de opstelling van de kant van Mykhaylo Fomenko zijn eigen bijzonderheden: er is een sterke nadruk op de tegenaanval, het behouden van vorm en discipline totdat een kans – misschien zelfs slechts tijdens een spel – materialiseert. Euro 2016: de complete gids voor elk squadron en elke speler in Frankrijk Lees meer

De kern van hun aanpak is een compacte Sportingbet verdedigingsset met tussen zeven en negen spelers uit het veld.Zelfs de hoofdrolspeelsters van het team, Andriy Yarmolenko en Yevhen Konoplyanka, zullen naar verwachting hun gewicht verder terugtrekken, en de drie centrale middenvelders zijn allemaal verantwoordelijk voor de bescherming van de achterste vier.

Dit laatste betekent dat Oekraïne geen duidelijke cijfers heeft No10; alle drie aanvallende middenvelders zijn box-to-box-spelers. Ruslan Rotan heeft een aanzienlijke set-piece vaardigheid en zal de meeste van hen nemen, hoewel de linkervoetige Yarmolenko Sportingbet vaak rechtszijdige hoeken neemt. Er is een luchtdreiging van de centrale verdedigers Yevgeny Khacheridi en Olexandr Kucher, evenals de rechtsback Artem Fedetskiy en defensieve middenvelder Taras Stepanenko.

De gevaren die ze opleveren zijn reëel maar de hoeksteen van het spel van Oekraïne zal wees die betrouwbare verdediging.Zeker tegen Duitsland en Polen, en misschien zelfs tegen Noord-Ierland, kan worden verwacht dat ze een dicht, verstikkend spel spelen dat geen lange ballen schuwt. In deze context is het gemakkelijk te begrijpen waarom Fomenko door velen wordt gezien als een conservatieve coach – in feite vergelijkbaar met zijn illustere mentor Valeriy Lobanovskiy.

Fomenko heeft een alles-of-niets benadering van de mens beheer. Spelers die hij vertrouwt zijn diep in vertrouwen; degenen die uit de gratie zijn Sportingbet geraakt, zijn voor 90% zeker van een plaats in de startende XI te vinden, en misschien zelfs de ploeg, off limits. Marko Devic, de genaturaliseerde Oekraïner die in Servië is geboren, is daar een goed voorbeeld van – de spits had een indrukwekkend seizoen 2014-15 met Rubin Kazan in Rusland, maar werd gecastreerd nadat hij weigerde te spelen in een vriendschappelijke tegen Kameroen die georganiseerd was voor de dag van zijn huwelijk.Devic is niet langer aanwezig in het team, ondanks het felle gebrek aan opties van Oekraïne vooraan.

De jongste maanden heeft alleen de jonge Shakhtar-middenvelder Viktor Kovalenko zich een weg gebaand naar een stabiele en gevestigde ploeg. Fomenko’s conservatisme betekent echter wel dat de startende XI voorspeld kan worden met een gezond Sportingbet vertrouwen. Het zou buitengewone omstandigheden vereisen – letsel of opschorting voor een sleutelexpert – om een ​​andere speler te zien starten, en deze stabiliteit is een grote kracht van dit Oekraïense team. In een andere zin is het ook een zwakte, omdat er weinig duidelijke diepte in reserve is als het niet goed gaat en er kwalitatief goede alternatieven voor de eerste keuzes zijn.

Fomenko heeft op zijn minst Yevhen Seleznyov opgeroepen , die één van de doelpunten scoorde in de play-off tegen Slovenië.Er werd gespeculeerd dat hij zou worden weggelaten na zijn transfer eerder dit jaar van Dnipro naar Russische zijde Kuban Krasnodar. Voor supporters is het zien van een Oekraïense speler in de Russische competitie als een rode lap voor een stier – ze worden beschouwd als “verraders” en “separatisten”. Seleznyov heeft nu echter zijn Sportingbet contract met Kuban beëindigd, is bij Shakhtar komen werken en is weer in het kader.

Zijn inclusie betekent dat er ten minste één alternatief is voor de centrumvoorzitter Roman Zozulya in het squadron.Zozulya werd – samen met Rotan – zes maanden eerder in mei verbannen uit het thuisvoetbal na een scheidsrechter te hebben aangevallen in de semi-finale van een Oekraïense beker; maar het gebrek aan andere opties betekent dat de mindset rond het nationale team pragmatisch en praktisch moet zijn. Leuke startende formatie Facebook Twitter Pinterest Op 20-jarige leeftijd is Kovalenko de meest getalenteerde en veelbelovende Oekraïense voetballer van zijn generatie – en waarschijnlijk de enige echte spelmaker van het squadron. Hij heeft een startplaats gehouden in Shakhtar sinds de verkoop van Alex Teixeira en heeft hen geholpen bij de halve finale van de Europa League. Mocht Fomenko in een bepaald stadium van Euro 2016 vertrouwen in hem stellen, dan is hij in staat tot een zeer positieve verrassing.

Teleurstelling is het verschil tussen verwachting en realiteit.In dit opzicht, Yarmolenko en Konoplyanka, het paar Oekraïense fans altijd op zoek naar wonderen in de aanval, zijn kwetsbaar. Ze kunnen allebei inconsistent zijn en verdwijnen in enkele van de grootste games. Het grillige seizoen van Konoplyanka in Sevilla kan tegen hem rekenen, terwijl de noodzaak om goed te spelen en een overstap naar een sterke competitie te behalen, bij voorkeur Engeland, zwaar op Yarmolenko kan drukken. Aan de andere kant is het moeilijk om te teleurgesteld te zijn als je van het team als geheel niets bijzonders verwacht.Het grootste gevaar van Oekraïne is inconsistentie, met vragen over de uitbundige aard van Yevhen Khacheridi, Denis Garmash en Zozulya en een voor de hand liggend probleem ten opzichte van het 33-jarige centrum-back Oleksandr Kucher, die teveel rode kaarten verdient. Yevhen

Een indrukwekkende tweede plaats voor Oekraïne in Groep B na de overwinning op Noord-Ierland en het noodzakelijke resultaat tegen Polen in de derde wedstrijd. Daarna worden dingen volkomen onvoorspelbaar. De meest waarschijnlijke manier om de laatste acht te bereiken zou zijn met een 0-0 gelijkspel en overwinning op straffen, zoals Oekraïne behaalde tegen Zwitserland in het WK 2006. Dat zou reden zijn voor een nationale feestdag; als ze de halve finale bereiken, kunnen de vieringen zelfs vóór de wedstrijd beginnen.