Premier League 2016-17 seizoensvoorbeeld No16: Swansea City

Als de Premier League ons vorig seizoen iets heeft geleerd, is het dat synergie, ervaring en teamwerk belangrijker kunnen zijn voor succes dan de hoeveelheid geld die wordt uitgegeven. De drie topclubs benadrukten dit: Claudio Ranieri speelde grotendeels hetzelfde Leicester City-team in dezelfde 4-4-2-formatie en won de titel. De tweede geplaatste Arsenal maakte slechts één zomer ondertekening – een doelman. De op de derde plaats geplaatste Tottenham verdiende een nettowinst van £ 14 miljoen, omdat ze het vet van hun ploeg bijsneden. Ondertussen brachten Manchester United en Liverpool beide het noorden van £ 100 miljoen door en United kon zich niet kwalificeren voor de Champions League, terwijl Manchester City een play-off kreeg.Newcastle United gaf £ 88 miljoen uit en werd gedegradeerd.Swansea City ging akkoord met de clubrecordprijs voor Atlético Madrid-spits Borja Bastón Lees meer

Bestedingen en pogingen om nieuwe signeersessies in een collectieve eenheid te vormen en te geleren brengt zijn eigen problemen met zich mee. Ga naar een voorseizoenwedstrijd in het Liberty Stadium en je ziet nog steeds Leon Britton aan de armband trekken en Wayne Routledge naar de naamregel en het voelt weer als 2011 helemaal opnieuw. Nathan Dyer en Ángel Rangel hebben beiden net nieuwe contracten getekend.In een divisie overspoeld met geld en een overdrachtsvenster dat meer op een wapenwedloop lijkt, is het verfrissend om Swansea – een club die geen schulden heeft en 21% eigendom is van hun fans – het op hun eigen manier te zien doen: jongeren van de academie halen en weigeren te buigen voor huursoldaten.

Behalve nu is Swansea op onverklaarbare wijze begonnen met het imploderen, verkopen en vrijgeven van een aantal spelers (Alberto Paloschi naar Atlanta, Euro 2016 held Éder naar Lille, Bafétimbi Gomis in bruikleen aan Marseille ) aan het begin van de zomer – zonder ze op de juiste manier te vervangen – en hun beste spelers aan het einde ervan te verkopen.

Het vervelende voor de fans van Guidolin en Swansea is dat nu, met het glimmende tv-geld in , ze hoeven niet te verkopen, zeker niet zo laat in het overdrachtsvenster, en zeker niet aan divisieconcurrenten.In het recente verleden moesten spelers worden verkocht om de boeken in balans te houden: Wilfried Bony, Joe Allen, Jonjo Shelvey, Scott Sinclair en Danny Graham, onder anderen, zijn allemaal gekocht of ontwikkeld, verkocht voor een prinselijke som en vervangen op het goedkope. Maar nu is geld het enige dat Swansea heeft – een nettowinst van £ 29,5 miljoen deze zomer – vooral nadat een Amerikaans consortium in juni een 60% controlerend belang in de club verwierf voor een gerapporteerde £ 110 miljoen.Het is diepgang in kwaliteit die ze nodig hebben en er zijn geen garanties dat de vervangers die ze hebben gekocht of zullen kopen het aankunnen.

Met de verkoop van vier spitsen heeft Swansea er op zijn minst een gekocht: de Wereldbekerwinnaar Fernando Llorente, die vorige week vanuit Sevilla tekende en – ondanks een vreselijke open doel misser bij zijn debuut in een vriendelijke tegen Rennes – hij heeft (zeer) hoge verwachtingen voor het komende seizoen. “Het is mogelijk om een ​​van de bekers te winnen. Ik zou ook graag terug willen naar de nationale kant. Ik weet dat ik het hele seizoen goed moet spelen voor Swansea als ik dat wil doen.Ik zou graag terug willen keren om voor Spanje te spelen – het zou heel speciaal voor me zijn. “Graphic

Ook deze week wordt een nieuwe Spaanse voorspelling verwacht, met de aanstaande komst van Borja Bastón van Atlético Madrid, nadat de twee clubs een £ 15m-vergoeding overeenkwamen – een clubrecord voor Swansea. De 23-jarige viel vorig seizoen op in La Liga, te leen bij de worstelende Eibar. Gezegend met een snel brein en snellere voeten, heeft hij het potentieel om naar de top te gaan, en het is een verrassing dat Diego Simeone bereid lijkt om hem te laten gaan, en dat niemand anders dan Swansea een aanbod heeft ingediend.Ondertussen is de Holland Under-21 midden-rug Mike van der Hoorn (die heeft aangetoond dat hij vatbaar is voor een doel-kostende blunder) van Ajax verrekend en met Williams weg, zal hij in de diepte worden gegooid naast Federico Fernández .

Met Llorente en Bastón meer dan zes voet lijkt het duidelijk welke tactiek Guidolin in gedachten heeft. Blijf concurrerend op het middenveld, haal de bal wijd naar Jefferson Montero, Routledge, Dyer, Modou Barrow (die er in het voorseizoen scherp uitzag) en haal de bal in de box voor Llorente of de instinctieve Bastón om te finishen. Eenvoudig.Het is waarschijnlijk dat Guidolin Llorente niet samen met Bastón speelt, maar in plaats daarvan teruggaat naar zijn favoriete 4-2-3-1, hoewel de toevoeging van een andere spits, die hard nodig is, Swansea in staat zou stellen om indien nodig een tweepuntige aanval uit te voeren .West Ham signeert Swansea’s André Ayew voor clubrecord £ 20.5m Lees meer

Toch zou Swansea een plan B nodig hebben, en op een gegeven moment, geeft het geven van de bal aan Gylfi Sigurdsson en schreeuwen “shoot” lijkt te zijn wees op dit moment het enige alternatief. De IJsland-middenvelder bereikte vorig seizoen in de competitie dubbele cijfers en tekende deze maand een nieuw vierjarig contract, maar hij had er veel baat bij als hij dit seizoen iemand als Joe Allen naast zich had staan.

Hoe Swansea mag zijn rue die niet overeenkomt met de £ 13m aanbieding van Stoke City voor hun voormalige speler.In plaats daarvan, na een succesvolle leenspreuk aan het einde van vorig seizoen, voltooide Leroy Fer een permanente verhuizing van Queens Park Rangers om de broodnodige energie toe te voegen en te bijten in een creatief maar lethargisch centraal middenveld, die weet welke staat Ki Sung-yueng in is na zijn zomer van militaire dienst in Zuid-Korea.

De jury blijft uit op Guidolin. Benoemd toen Swansea in januari in de degradatiezone was, hielp hij de club om 10 punten vrij te spelen van de daling en verdiende hij een contract van twee jaar. Toen onlangs werd gevraagd wat zijn doelwit voor dit seizoen was, antwoordde hij: “Veertig punten. En als het mogelijk is, om goed te spelen. “In ieder geval maakt de Italiaan geen illusies over de omvang van de taak. Swansea heeft een slechte week achter de rug, maar daaronder zijn de botten van een goed voetbalteam.Als Guidolin zijn doel moet halen of de 12e geplaatste finish van vorig seizoen moet herhalen, zijn er nog een paar toevoegingen nodig om Williams en co te vervangen, en met zo’n kleine ploeg moeten Llorente, Bastón, Van der Hoorn en Fer slaan de grond loopt, of Swansea zal zeker voor de druppel staan.