Tottenham’s zet voor Georges-Kévin Nkoudou op instorten van instorten

De poging van Tottenham om Georges-Kévin Nkoudou te ondertekenen staat op het punt van instorten na een mislukking van de onderhandelingen met Marseille over de £ 11m vleugelspeler.

Nkoudou had zijn best gedaan om zijn langdurige overstap naar White Hart Lane te voltooien deze week na de Kameroen kreeg Clinton Njie zijn werkvergunning om de andere kant op te gaan met een lening van een jaar.Ondanks de geruststellingen zou de deal echter doorgaan van bronnen dicht bij de speler, het is begrijpelijk dat Marseille niet tevreden is met de structuur van de betalingen die worden voorgesteld door de voorzitter van Tottenham, Daniel Levy, nadat hij eerder had ingestemd om het grootste deel van het bedrag vooraf te betalen .Leicester maakt £ 23m aanbod voor Brazilië doorsturen Gabriel Barbosa Lees meer

Verslagen in Frankrijk beweerden dinsdag dat Levy, na het vertrek van de president van Marseille, Vincent Labrune, nadat de club werd verkocht, probeerde opnieuw te onderhandelen over het aanbod voor Nkoudou, die zijn medische zorg bijna drie weken geleden voltooide en sindsdien in Londen is geweest. Een nieuw aanbod van £ 4,2 miljoen dat uiteindelijk £ 11 miljoen zou kunnen bereiken, zou naar verluidt ver achterblijven bij de waardering van Marseille.Sporen worden nu geacht klaar te zijn om weg te lopen van de deal.

Het is ook bekend dat de breuk verband houdt met het nakende vertrek van Paul Mitchell als hoofd van rekrutering van Tottenham, hoewel de club heeft benadrukt dat dit niet het geval is . De 34-jarige werd in november 2014 geprezen uit Southampton en volgde de manager, Mauricio Pochettino, van St. Mary’s naar White Hart Lane. Hij was enthousiast om Nkoudou – een 21-jarige die vorig seizoen 10 keer scoorde in alle competities – toe te voegen aan de aankoop van de Hollandse spits Vincent Janssen, waarbij Pochettino de voormalige Nantes-speler had overgehaald om naar Spurs te gaan nadat hij met hem had gesproken op de telefoon.

Tottenham kon elders zijn aandacht vestigen, met Sofiane Boufal uit Lille in het verleden.Mitchell heeft echter een belangrijke rol gespeeld bij het identificeren van doelen, maar het valt nog te bezien of ze een alternatief in gedachten hebben, wat betekent dat Njie en de voorwaartse Nacer Chadli in België gedwongen zouden kunnen blijven om te blijven.