Van Samuel Umtiti tot Ivan Perisic – vijf spelers die floreerden op Euro 2016

Umtiti kreeg zijn call-up voor de Franse ploeg op dit toernooi pas nadat de blessures Raphael Varane en Jérémy Mathieu uitsluitten, waarbij Mamadou Sakho werd uitgebannen, en hij werd afgetopt totdat de opschorting van Adil Rami aanleiding was voor betrokkenheid tegen IJsland. Die tegenstanders hebben zijn veren tijdens het debuut eigenlijk verstoord, vooral in de tweede helft, met hun directe, agressieve aanpak. Toch toonde de 22-jarige voldoende zekerheid in bezit om zijn plaats tegen Duitsland te behouden toen zijn tweede helft, onder druk, uitmuntend was.De wereldkampioenen haalden vanaf halverwege de eerste helft geen schot op het doel tot de stilstandtijd aan het eind, met het vermogen van de Fransman op de bal een indicatie waarom Barcelona zojuist £ 24,6 miljoen betaald heeft om hem uit Lyon te winnen. “Hij is zo zeker van zijn kunnen,” zei Hugo Lloris. “Hij is sterk in de uitdaging, heel goed in het spelen van de bal vanaf de achterkant die hem markeert, en op zijn leeftijd, op dit niveau, bereikt hij iets groots.” Euro 2016: schrijvers van Guardian kiezen hun hoogste en laagste punt uit Frankrijk Read more2) João Mário (Portugal)

Cristiano Ronaldo steekt de schijnwerpers aan en Renato Sanches, op 18, heeft laten zien waarom Bayern München relatief veel geld heeft betaald om hem naar de Bundesliga te lokken.Toch heeft João Mário op een meer ingetogen manier beslag gelegd op dit Europees kampioenschappen-toernooi als een kans om zijn stamboom bij de senioren te bewijzen. De Sporting Lisbon-speler werd 77 keer geklasseerd op jeugdniveau en schitterde afgelopen zomer in het Europese Under-21s-kampioenschap in Tsjechië, toen de Portugezen in de finale verloren vielen tegen Zweden. Behaaglijk maar slim op de bal, de spelmaker had zijn debuut gemaakt op dit niveau in een vriendschappelijke wedstrijd in het Stade de France in oktober 2014. Nu zwaar verbonden met een verhuizing naar Internazionale, was hij terug op die locatie om zijn rol te spelen in de finale van Euro 2016. Zijn opmars stopt daar misschien niet.3) Aaron Ramsey (Wales)

Frustratie met Ramsey is de afgelopen jaren een regelmatige klacht geweest onder supporters van Arsenal, een speler met duidelijk en duidelijk talent die de sleutel heeft beïnvloed wedstrijden zo zelden.Toch was hij met Wales integraal. Zijn onvermoeibare werksnelheid en energie, zelfs in de nederlaag van het groepsspel tegen Engeland, markeerden hem, maar het was de kwaliteit die hij leverde op zijn midfield-opdracht die hem onderscheidde. Gareth Bale bloeide in zijn aanwezigheid, profiterend van zijn visie, en er was een doel en vier helpt mee onderweg genieten. Zijn vertoning tegen België was misschien wel de meest invloedrijke van zijn carrière. “Vóór het toernooi was ik er echt op gebrand om het goed te doen en op te staan ​​en opgemerkt te worden,” zei Ramsey. “Ik voel dat ik dat heb gedaan.Het helpt ook om in dit team te spelen, maar ik wilde persoonlijk mijn best doen en ik denk van wel. “Arsenal hoopt in de Premier League meer van hetzelfde te kunnen benutten.4) Ivan Perisic (Kroatië)

Perisic had de kwalificatiecampagne van zijn land verlicht met de nu bekende stijgingen langs de linkerflank, scoorde zes in negen wedstrijden en overtuigde Internazionale om hem uit Wolfsburg te plukken. De zoon van een kippenboer handhaafde die vorm op het toernooi zelf omdat Kroatië uitblonk in hun groep, zijn sporen kwelt tegen Turkije en de Tsjechische Republiek, en vervolgens Juanfran in de overwinning tegen Spanje. Het was zijn kruis dat leidde tot Nikola Kalinic die het niveau van Kroatië dwong, en de 27-jarige werd neergeschoten in de nabij gelegen positie van David de Gea die de overwinning veilig stelde.Hij is snel, vaardig en veelzijdig en kan na slechts een seizoen klaar zijn om Italië te verlaten. Hij zal zeker wanhopig zijn om volgend seizoen in de Champions League te spelen. Ivan Perisic5) Moussa Sissoko (Frankrijk)

De cynici die terug zijn op Tyneside moeten zich afvragen of Sissoko Euro 2016 heeft gebruikt als middel om snel rendement te behalen naar de Premier League. Een speler die veel te vaak en zelfs ongeïnteresseerd keek over de gedoemde strijd van vorig seizoen door Newcastle United tegen degradatie – een eenzaam doel bijdragend aan het kampioenschap – was de man die Didier Deschamps vertrouwde om N’Golo Kanté tegen IJsland te vervangen, en vervolgens tegen de WK-houders in de halve finale.Slechts zes leden van de ploeg van de gastheer bogen meer ervaring op dit niveau dan de 26-jarige geboren in de buitenwijken van Parijs, en zijn vertoning tegen IJsland werd feitelijk gemarkeerd door evenveel tackles en intercepties als gespierde voorwaartse golven. Hij is de ultieme teamspeler in Frankrijk, een leverancier van agressieve energie en een figuur die bereid is terug te gaan op steun van Paul Pogba of Blaise Matuidi. Voor Newcastle moet hij onherkenbaar zijn.