Yann M’Vila: Sunderland moet winnen in Norwich om de overlevingswensen levend te houden

Yann M’Vila heeft Sunderland gewaarschuwd dat ze hun ‘bekerfinale’ in Norwich moeten winnen als ze de kans willen krijgen om degradatie uit de Premier League te voorkomen.

Sunderland speelt op Carrow Road in zaterdag vroege kick-off als je weet dat de game niet ver in de buurt is van een winner-takes-all showdown. Norwich is vier punten beter af dan Sam Allardyce’s team meer een spel gespeeld.

M’Vila zei: “We moeten winnen tegen Norwich, er is geen sprake van een gelijkspel. We moeten de punten pakken en absoluut tot elke prijs winnen.

“Het is net een derby, een bekerfinale en we moeten het zo benaderen. Er zal druk op beide teams zijn maar meer op ons omdat er vier punten tussen ons zijn.We moeten absoluut winnen, want als we tekenen, zal Norwich nog steeds die kloof van vier punten hebben. “Sunderland had gehoopt die kloof te hebben verkleind tot één punt toen ze leiders Leicester verwelkomden in het Stadium of Light op zondag, een dag nadat de mannen van Alex Neil met 1-0 verloren waren in Crystal Palace.

Hun hoop werd verpletterd door een tweede helft dubbel van Jamie Vardy, die een 2-0 overwinning behaalde voor Leicester en links Sunderland, die ooit in 11 pogingen won, nog steeds diep in de problemen met zes resterende wedstrijden. Jamie Vardy en Leicester City beklimmen elke hindernis als er twijfels zijn. Lees meer

Er zat weinig in totdat Vardy met 66 sloeg minuten verstreken en de teleurstelling van Sunderland voor een flagrante misser van 82 minuten van Jack Rodwell was verergerd toen Vardy zichzelf hielp naar een tweede doelpunt in de rusttijd.

Opnieuw was het een geval van wat er na een tijdje zou kunnen zijn geweest van vier opeenvolgende trekkingen, die allemaal realistisch gezien winst konden zijn.

M’Vila zei: “Het is moeilijk geestelijk cultiveren omdat elke week hetzelfde is.We hadden zoveel meer punten kunnen hebben als je kijkt naar de wedstrijden tegen Newcastle, Crystal Palace, West Brom. We hebben veel punten verloren. Dat maakt me verdrietig en ik hoop dat we volgende week iets beters kunnen doen.

“We hebben alle vragen onderling gesteld, maar ik weet niet waarom we niet meer games hebben gewonnen – de West Brom spel bijvoorbeeld.

“Tegen Leicester was er niets significant tussen de twee teams. Bij rust waren we goed, maar er zijn deze belangrijke momenten in games waarin we verliezen. We verliezen onze concentratie en de score van de tegenstander.

“Vóór het eerste doelpunt ging het goed met ons en we dachten dat we een schone lei konden maken, hetzij gelijkspel of winst. Maar we hebben een slecht doel verloren.Het was een typisch Leicester-doel en we hadden er halverwege over gesproken, over het feit dat ze lange ballen over de top speelden.

“We wisten dat we aandacht moesten besteden aan het tempo van Vardy. Als je hem zo’n kans geeft, dan weet je wat er gaat gebeuren. “